Kakva drama u Renu: Šahtjor nakon penal serije u 1/8 LE

Šahtjor (Anatolij Trubin) Shakhtar Donetsk's Anatolii Trubin reacts Europa League - Play-Off Second Leg - Stade Rennes v Shakhtar Donetsk
REUTERS/Benoit Tessier (Odbranio tri penala: Anatolij Trubin)

Fudbaleri Šahtjora poslednji su se plasirali u osminu finala Lige Evrope nakon prave drame u Renu.

Liga Evrope

Nakon pobede Šahtjora u prvom meču u Varšavi (2:1), Ren je uspeo da pred svojim navijačima uzvrati istom merom golom Kamerunca Karla Tokoa Ekambija u 52. minutu – 1:0.

Usledili su produžeci kako bi se dobio konačan pobednik ovog duela. Ren je poveo sa 2:0 golom Belgijanca Ibrahima Salaha u 106. minutu, ali je u 119. autogol postigao tragičar Žanuel Belosijan i na red su došli jedanesterci.

Ukrajinci su bolje počeli penal seriju, igrači Rena dva puta nisu bili precizni i činilo se da je Šahtjor pred plasmanom u osminu finala. Međutim, iskusni Mandanda odbranio je pretposlednji penal Ukrajincima, da bi poslednji izvođač u seriji pogodio prečku.

Krenula je nova serija i tada je još jednom zablistao ukrajinski golman Anatolij Trubin. Odbranio je treći penal igračima Rena, da bi konačno fudbaler iz Venecuele Kevin Kelsi bio siguran sa 11 metara i doneo ekipi hrvatskog trenera Igora Jovičevića plasman u narednu rundu.

Šahtjor ide u osminu finala Lige Evrope, a ime narednog pritivnika saznaće nakon žreba u petak.

Shakhtar Donetsk players celebrate their first goal an own goal scored by Stade Rennes' Jeanuel Belocian Europa League - Play-Off Second Leg - Stade Rennes v Shakhtar Donetsk
REUTERS/Benoit Tessier
Komentari

Vaš komentar