Mata: Moramo da budemo spremni, Unai uvek ima iznenađenje

Nathan Stirk/Getty Images

Huan Mata upozorio je Mančester junajted na nekoliko iznenađenja koja bi mogli da očekuju od Unaija Emerija u duelu sa Viljarealom u finalu Lige Evrope u sredu.

Huan Mata je sarađivao sa Unaijem Emerijem tri godine u Valensiji, iako je to bilo pre više od deset godina.

„Uz njega sam mnogo napredovao i kao igrač i kao osoba. Bio sam veoma mlad, imao sam 21 godinu kada smo počeli da sarađujemo. Unapredio me je kao igrača, učinio je da se osećam važnim za klub, puštao me je da igram svaku utakmicu“, rekao je Mata za sajt Mančester junajteda.

„On je veoma metodičan trener, izuzetno je profesionalan, veliki je radnik i za svaki meč se priprema kao za finale. Moraćemo da budemo spremni jer sam sasvim siguran da će poslati ekipu sa nečim drugačijim, sa nekom vrstom iznenađenja u taktici koju priprema do detalja“, nastavio je Mata.

Finale u Gdanjsku za Viljareal će biti prvo veliko evropsko finale i Junajted je svakako favorit u tom meču.

„Moraćemo da budemo spremni, mislim da je ovo najveća utakmica u istoriji njihovog kluba. Mora da nam bude jasno da će oni dati apsolutno sve, i više od toga. Mnogo toga dobrog je urađeno u Viljarealu u poslednjih 15 ili 20 godina, na terenu i van njega, oni su veoma sređen klub. Sa Unaijem na klupi jasno je da su veoma organizovan tim sa velikim kvalitetom, sa igračima koje poznajem dobro, sa nekima od njih sam i igrao. Teško je igrati protiv takvih timova“, zaključio je Mata.

Meč se igra u sredu u Gdanjsku sa početkom u 21 sat.

Komentari (0)

Vidi sve komentare