Murinjo: Samo prema Totenhemu nemam nikakvu emociju

Matthew Childs - Pool/Getty Images

Žoze Murinjo predvodiće u sredu 31. maja sa klupe Romu u finalu Lige Evrope protiv Sevilje. Trofejni stručnjak je uoči tog meča govorio o mnogim temama, ali je najzanimljiviji deo bio onaj u kojem je pričao o vezi sa svojim bivšim klubovima.

„Nadam se da me navijači Totenhema neće pogrešno shvatiti, ali to je jedini klub za koji nisam emotivno vezan. Verovatno zato što je stadion bio prazan zbog pandemije i zato što mi gospodin Levi, predsednik Totenhema, nije dozvolio da osvojim trofej. Međutim, Totenhem je jedini. Porto, Čelsi, Mančester junajted, Inter, Real Madrid…  Sa svim tim klubovima osećam se povezano“, istakao je Murinjo.

povezane vesti

Portugalac je nastavio u filozofskom maniru.

„Ljudi kažu da ne možeš da voliš svaki klub. Ali, da, ja volim svaki od njih. I oni su voleli mene. Biće teško kada jednog dana napustim Romu, ali zauvek ćemo ostati povezani. Kao što jesam sa svim klubovima, osim sa onim gospodina Levija“, rekao je Murinjo.

Kao glavni trener Murinjo je radio u devet klubova: Benfici, Leiriji, Portu, Čelsiju, Interu, Real Madridu, Mančester junajtedu, Totenhemu i Romi. Takođe, bio je trener juniorske ekipe Setubala krajem osamdesetih godina prošlog veka.

U Tottenhamu je bio od novembra 2019. do aprila 2021. godine. Londonski tim vodio je u 86 utakmica, prosečno osvajajući 1,77 bodova po utakmici.

Portugalski stručnjak nije osvojio nijedan trofej sa ekipom iz Londona, a otkaz je dobio par dana pre finala Liga kupa s Mančester sitijem. Totenhem je tu utakmicu, na kojoj ga je privremeno vodio Rajan Mejson, izgubio 1:0.

Komentari (0)

Vidi sve komentare