Rašford: Dobio sam 70 rasističkih uvreda, čak i od učitelja

Europa League 27. maj 202123:17 > 28. maj 2021 1:16 10 komentara
Markus Rašford Manchester United's Marcus Rashford Mančester Junajted
REUTERS/Adam Warzawa

Fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford kaže da je na društvenim mrežama dobio "najmanje 70 rasističkih uvreda" posle poraza u finalu Lige Evrope od Viljareala. Ogorčen je jer ga vređaju čak i nastavnici, koji bi trebalo da uče decu lepom ponašanju.

Povezane vesti

Sedmoplasirani tim Španije napravio je podvig i u finalu pobedio velikog favorita posle boljeg izvođenja penala sa 11:10, pošto je nakon regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno 1:1.

Fudbaleri Mančester Junajteda imali su inicijativu tokom većeg dela utakmice u Gdanjsku, ali nisu stvorili izglednije šanse za gol. Rašford je bio jedan od slabijih igrača u Solšerovom timu, što mu „navijači“ nisu oprostili.

I ne samo njemu. Klub je na Tviteru objavio da su njihovi igrači bili izloženi „sramotnom rasističkom ponižavanju“.

Lavina uvreda usmerena prema Markusu Rašfordu i drugim fudbalerima Mančester Junajteda nakon finala Lige Evrope bila je podla i potpuno neprihvatljiva. Zlostavljanje putem Interneta mora da prestane, a oni koji imaju moć moraju da deluju odmah“, rekao je između ostalog predstavnik kluba sa Old Traforda.

Manchester United's Marcus Rashford Markus Rašford mančester Junajted
REUTERS/Kacper Pempel

Dovoljno se grozno osećam i bez uvreda

Rašford kaže da se i bez tih uvreda osećao grozno jer je njegov voljeni klub ponovo ostao bez trofeja.

Do sada je izbrojano najmanje 70 rasističkih uvreda na mojim društvenim nalozima„, napisao je Markus Rašford na Tviteru i dodao:

Za one koji rade na tome da se osećam gore nego što se već osećam, srećno u nastojanju.“

U drugom tvitu, Rašford je rekao da je „više ogorčen“ jer se čini da je među onima koji su ga vređali i jedan nastavnik matematike. Znači neko ko bi trebalo da uči decu lepom ponašanju.

Eto, neko ko uči decu zna da može slobodno da vređa na rasnoj osnovi i da neće imati nikakvih posledica zbog toga„, razočaran je Markus Rašford.

Policija Mančestera je potvrdila da su fudbaleri Junajteda bili izloženi brojnim uvredama na društvenim mrežama. Te uvrede su stizale iz Velike Britanije, ali i iz mnogih drugih krajeva sveta.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare