„Zasluženo smo deo Lige Evrope“

Europa League 15. sep 202222:30 0 komentara
Trabzon, Edin Višča
REUTERS/Murad Sezer via Guliver

Trener Trabzona Abdulah Avči bio je veoma zadovoljan posle prve pobede u Ligi Evrope ove sezone.

– Nismo dobro počeli sezonu, ali napredujemo, vidimo rezultate. Imamo pet igrača koji su povređeni, to nam je veliki gubitak. Trenutno smo u prelaznom periodu, neki igrači su nam se priključili u avgustu, a neki čak u septembru. Imali smo posebnu strategiju za Zvezdu. Naša igra je večeras bila mnogo kompaktnija nego pre. Smatram da smo igrali jako dobro, vršili smo pritisak. Kada je Zvezda ostala sa 10 igrača, lopta je bila više kod nas, ali smo na kraju nažalost primili gol. Do crvenog kartona mi smo imali konkretniju igru. Posle crvenog, sve je bilo potpuno na našoj strani. Uvek treba da vodimo računa kako igramo, nebitno koliko je igrača ostalo u igri – rekao je Avči.

povezano

Bilo je sumnje u mogućnosti šampiona Turske, ali trener Avči ističe da je sada njegov tim pokazao da zaslužuje da bude tu gde je.

– Zasluženo smo deo Lige Evrope, možemo da se takmičimo u svakom smislu. Hvala igračima i navijačima. Nisam zadovoljan samo da poslednjih pet minuta. Očekujemo najbolje u budućnosti, možemo biti samo jači. Nadam se da ćemo nastaviti kao prošle sezone.