Osijek ozvaničio: Novi trener je Federiko Kopiteli

Ex-Yu lige 12. jun 20249:11 0 komentara
Federiko Kopiteli
NK Osijek

Dan nakon što je na Glavnoj skupštini potvrđen novi mandat predsedniku kluba Ferencu Sakalju i Upravnom i Nadzornom odboru kluba, Osijek je u sredu ujutru ozvaničio i dovođenje novog trenera.

Igrate li fantazi?

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Novi šef struke belo-plavih je Federiko Kopiteli.

Tridesetdevetogodišnji Italijan je u utorak uveče sa trojicom svojih saradnika stigao na Opus arenu i obavio sve formalnosti koje prate dolazak u klub. Predstavljanje Kopitelija zakazano je za sredu.

Kopiteli je bio trener omladinskog tima Lećea iz koga i stiže u Osijek.

„Prvi utisci su mi veoma dobri, ovo je zaista fantastično mesto. Ono što sam do sada video je na nivou velikih evropskih klubova, pogotovo što se tiče uslova za rad koji su vrhunski. Srećan sam što sam ovde i radujem se zajedničkim izazovima“, poručio je novi trener navijačima preko zvaničnog sajta kluba.

View this post on Instagram

A post shared by NK Osijek (@nkosijek)

Kopiteli je u Italiji bio veoma uspešan u radu sa mlađim kategorijama. Radio je u Frozineoneu, Romi, Torinu i Lećeu sa kojim je prošle godinie osvojio Primaveru nakon čega je izabran za najboljeg trenera omladinske lige.

U Italiji ima reputaciju trenera koji ume da prepozna i razvije talentovane igrače, a posao u Osijeku prvi mu je u seniorskom fudbalu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!