Teške optužbe: Ovde se trofeji ne osvajaju, već kupuju

Ex-Yu lige 18. maj 202421:37 2 komentara
Škupi
Petr Stojanovski via Guliver Image

Fudbalski klub Škupi je nakon poslednje utakmice protiv Struge u kojoj je slavio rezultatom 2:1, ali i ostao bez Evrope, izrazio nezadovoljstvo zbivanjima u makedonskom fudbalu.

Oni su žestoko napali rukovodstvo Fudbalskog saveza Severne Makedonije, odnosno predsednika Muameda Sejdinija.

Povezane vesti

Šampionsku titulu drugu godinu uzastopno osvojila je ekipa Struge.

“Čekali smo da sezona završi da razgovaramo o mnogo stvari. Pre svega aplaudiramo igračima i stručnom štabu Struge jer njihov trud niko ne može da zanemari, ali Strugi kao klubu ne aplaudiramo i nikada nećemo.

Nažalost, u ovoj zemlji trofeji se ne osvajaju, već kupuju. To ćemo pokazati celoj Makedoniji na sastanku. Predsednik FFM u fudbalu nema što dati, samo mu nanosi štetu. Ako je tema fudbal u državi, onda moramo da se rešimo sadašnjeg predsednika FFM. Skriva se iza politike, koristi ime kroz politiku, a ponekad štiti politiku za svoje interese, a ne za fudhal. On je rak fudbala.

Detalje ćemo podeliti sa javnošću sledeće nedelje. Niko neće pobeći od odgovornosti ako se skriva iza politike i igra prljave igre. Donećemo ozbiljne odluke o budućnosti Škupija i podelićemo razloge sa javnošću“, navodi se u saopštenju Škupija, koji je u sezoni 2021-22 bio šampion države.

Ekipa iz Skoplja je prvenstvo završila na trećem mestu i zbog toga neće igrati u Evropi. Struga i Škendija su obezvedili vize za međunarodna takmičenja, a pobednik finala kupa, Tikveš ili Voska Sport će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare