Trač ili istina: Đenaro Gatuzo preuzima Hajduk iz Splita?

Guliver

Mediji u regionu naveliko pišu o dolasku slavnog Italijana na klupu trećeplasiranog tima šampionata Hrvatske.

Sezona velikih očekivanja ponovo je za Hajduk iz Splita završena prilično razočaravajuće. Nisu Dalmatinci izdržali trku sa Dinamom, čak su na kraju završili i iza Rijeke na tabeli, nije im stigao ni utešni trofej u Kupu.

Povezano

Naravno, odmah su najavljene velike promene. Mesto sportskog direktora preuzeo je Nikola Kalinić, a uveliko se priča i o novom treneru. Sezonu je priveo kraju Jure Ivanković, nekadašnji trener Širokog Brijega, ali će i on dobiti neku novu funkciju u klubu.

Hajduku je potrebna sveža krv, odnosno neko veliko ime koje će ponovo probuditi nadanja vernih navijača. A hrvatski mediji licitiraju sa Đenarom Gatuzom, koji bi prema njihovim informacijama mogao da sedne na klupu splitskih Bilih.

Gatuzo je poslednji angažman imao u francuskom Marseju, gde je dobio otkaz posle 24 meča na klupi. Ranije je bio trener Siona, Milana, Napolija, Palerma, Valensije…

Ostaje da se vidi da li su želje u skladu sa mogućnostima, i kakve su Gatuzove namere za narednu sezonu. U Splitu se ipak nadaju da će nekadašnji prvak sveta sa Italijom kao igrač 2006. godine i legenda Milana preuzeti posrnuli klub sa Poljuda.

Mediji u regionu su ranije pominjali i ime Feđe Dudića, koji je napravio čudo sa kragujevačkim Radničkim 1923, u međuvremenu stručnjak iz Bosne i Hercegovine produžio je ugovog sa Šumadincima, koji će nastpati u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare