Trajkov u Ukrajini: Najveći transfer u istoriji Strumičana

Ex-Yu lige 14. maj 202421:28 0 komentara
Foto AP Brera Strumica - Dimitar Trajkov i Jovan Simić
Foto AP Brera Strumica - Dimitar Trajkov i Jovan Simić

Zadovoljstvo u Strumici. Klub AP Brera je ponosno objavio da se upravo dogodio najveći transfer u istoriji ovog makedonskog kluba iz Strumice - talentovani 19-godišnji fudbaler Dimitar Trajkov od 1. jula će se priključiti ukrajinskom Polisju.

EX YU

Kako prenosi zvanični sajt klubaDimitar Trajkov će postati novi igrač FK Polisja iz Žitomirske Ukrajine, nakon uspešno obavljenih lekarskih pregleda u ovom gradu i potpisivanja preliminarnog ugovora sa novim klubom.

Trajkov će se pridružiti Polisju za rekordnu odštetu u istoriji nekadašnje Pandev akademije, danas Brera Strumice. Nakon pregleda u Ukrajini i potpisivanja predugovora, mladi napadač se vraća u Strumicu da se oprosti od kolega i saigrača i 1. jula će se pridružiti novom timu u Ukrajini na pripremama za novu sezonu.

Foto AP Brera Strumica - Dimitar Trajkov
Foto AP Brera Strumica – Dimitar Trajkov

„Srećan sam što sam novi igrač Polisja. U prethodna tri dana sam se uverio da je ovaj klub pravi za nastavak moje karijere i da će ubuduće ovde ozbiljno računati na mene. Ali ipak, sve zavisi od mene lično. Spreman sam da radim mnogo više i dajem sve od sebe za novi klub. Zahvalan sam Goranu Pandevu i svim ljudima iz FK Brera Strumica na lepim godinama provedenim u Strumici“, kaže Dimitar Trajkov.

AP Brera je prošlog leta bio učesnik Kupa prijateljstva i ostavio odličan utisak

Sa mladim igračem u Ukrajini je i generalni direktor kluba Jovan Simić, koji je za klupski sajt preneo prve utiske o predugovoru za transfer Trajkova.

AP Brera

„Čestitam Dimitru Trajkovu, čestitam Polisju što je dobio kvalitetnog igrača za budućnost. Ujedno, čestitke na rekordnom transferu kluba i svim ljudima iz Akademije Pandev Brera koji svojim radom pomažu našim mladim igračima da budu sve bolji i da naprave nove korake u karijeri. Na licu mesta sam se uverio da je Polisja ozbiljan klub sa ozbiljnim sistemom rada i impresivnim sportskim centrom čija je izgradnja pri kraju i uskoro će biti gotova“, kazao je Jovan Simić i dodao:

„Naš cilj je da i dalje budemo rasadnik mladih igrača, da ih gradimo kao sportiste na najbolji mogući način i da im pomažemo u karijeri. Sistematskim radom ostvarićemo još bolje rezultate u budućnosti, a radujem se letnjem prelaznom roku i novoj sezoni“.

Foto AP Brera Strumica - Dimitar Trajkov
Foto AP Brera Strumica – Dimitar Trajkov

Kako prenosi zvanični sajt AP Brera, Polisija je klub iz Žitomira i trenutno je na petoj poziciji u prvenstvu Ukrajine. Ima priliku da ostvari plasman u kvalifikacije za evropsko takmičenje naredne sezone. Klub gradi novi suprotni centar na nekoliko hektara, koji će prerasti i stati rame uz rame sa najboljim evropskim fudbalskim klubovima sa uslovima za rad prvotimskih i omladinskih kategorija.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!