Leko: Sudija Čakir više odgovara Hrvatima

Bivši reprezentativac Hrvatske Jerko Leko je dobro upoznat u kriterijum suđenja Džunejta Čakira iz Turske.

Čakir će deliti pravdu u predstojećem kvalifikacionom duelu za odlazan na SP 2014. između Hrvatske i Srbije, a Leko smatra da kriterijum suđenja više odgovara domaćoj selekciji.

– Čakira svi znaju kao sudiju s kojim nema previše kompromisa i razgovora. Slažem se sa mnogima da nema osećaj za igru, ali on je od onih koji se striktno drži pravila iz knjige i ne odstupa. Zbog takvog nefleksibilnog pristupa ima veliku podršku UEFA. Njega se ne tiče kolika je važnost utakice i ko utakmicu igra on se prema svima ponaša isto. U Turskoj je kotiran kao Kolina nekada u Italiji – rekao je Leko.

Čakir je delio pravdu u duelu Dinama i Maribora, kada je Leko bio član kluba iz Zagreba, ali s njegovim radom mnogo bolje se upoznao u turskoj ligi igrajući za Bukasport.

Na pitanje ima li nekih kontroverzi vezanih za Turčina, hrvatski internacionalac je rekao da tako nešto ne pamti:

– Skandala se ne sećam, ali znam da je dosta sekao igru i da i najmanji faul kažnjava. Takva strogoća više će, bez obzira na gušenje igre, odgovarati Hrvatskoj jer su Srbi agresivniji. Budu li igrali na tu kartu loše će proći, jer Čakir će im isključiti igrača bez dileme – kaže Leko.

Author: M. M.