Dalić: Zaslužujemo poštovanje, a ne da igramo u 13 sati

FIFA World Cup 26. nov 202214:04 1 komentar
REUTERS/Gareth Bumstead

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić negodovao je pred meč sa Kanađanima zbog rasporeda kog su organizatori napravili u prvom kolu. On smatra da "vatreni" kao vicešampioni sveta ne treba da igraju u 13 časova po najvećoj vrućini.

Duel protiv Maroka je igran u 13 časova po lokalnom, odnosno 11 časova po srednjeevropskom vremenu. Protiv Kanađana Hrvati igraju od 17 časova, što je 19 po katarskom vremenu i tada će im svakako biti nešto prijatnije na terenu. Duel protiv Belgije je opet u predvečernjem terminu, igraće se u 18 časova.

„Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dve medalje u 30 godina, što je uselo još jedino Nemačkoj i Francuskoj. Hrvatska reprezentacija mora imati respekt, nisam želeo to da komentarišem, ali da igramo u 13 sati nije respekt niti poštovanje. U tom terminu nije igrao ni Brazil, ni Francuska, ni Engleska, ni Španija. Ne želim da se obazirem na komentare, mi ćemo uvek pokazati respekt prema svima, a takav respekt očekujmo i prema nama“, rekao je Zlatko Dalić.

Kazao je da očekuje težak meč protiv Kanade za koju smatra da je odlična ekipa.

„To je ozbiljna reprezentacija koja je bila ispred Meksika i SAD. To su i pokazali i protiv Belgije, igrali su visoki presing, trčali su jako puno, uložili puno energije i truda. Zaslužili su više od poraza. Moramo biti oprezni. Dosta “malih” pruža sjajne partije na ovom prvenstvu, Saudijska Arabija, Japan, juče je SAD namučio Englesku. Nema življenja na staroj slavi, ovo je trenutno stanje. Možda je i dobra priča što je ovo prvenstvo u toku sezone, igrači su došli u pravoj formi. Ovo je trkački i igrački dobro prvenstvo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare