FIFA: Finale Svetskog prvenstva na najvećoj pozornici

FIFA World Cup 6. feb 202420:20 0 komentara
Reuters

Finale Svetskog prvenstva 2026. godine će biti odigrano u Njujorku objavila je FIFA u utorak. Takođe poznato je gde će se igrati mečevi za treće mesto i polufinala.

FIFA je objavila raspored za Svetsko prvenstvo koje će po prvi put imati 48 reprezentacija. Nepoznanica je bila kako će izgledati Svetski kup jer su do sada ova takmičenja imala 32 tima.

Sada je FIFA objavila da će Prvenstvo imati 12 grupa po četiri ekipe, 32 tima će proći u drugu fazu od kada kreće nok aut faza.

Igraće se u Kanadi, Meksiku i SAD, a određeno je i gde će biti završnica Svetskog prvenstva. 19. jula 2026. je finale na najvećoj mogućoj pozornici. Njujrok, tačnije Nju Džerzi i stadion „Metlajf“ će biti domaćini velikog finala. Za treće mesto će se igrati u Majamiju dok su polufinala u Atlanti i Dalasu.

Organizatori su odredili i tri geografske zone gradova domaćina. Tako neće biti moguće da recimo ekipa iz Los Anđelesa na sledeći meč putuje u Filadelfiju.

Prvi meč na Svetskom prvenstvu 2026. će se igrati u Meksiko Sitiju na stadionu „Asteka“ i to 11. juna. Dan kasnije će u Torontu Kanada igrati svoj prvi meč, dok će Los Anđeles biti domaćin prvog meča američkog tima.

Svetski kup će biti prava poslastica jer će svakog dana biti četiri utakmice, dok će u poslednjem kolu grupne faze biti i šest utakmica dnevno.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!