Kad igra tandem „MiV“ Srbija skoro uvek pobeđuje

Vlahović i Mitrović
Starsport

Reprezentacija Srbije, sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem na terenu, izgubila je samo jednom – i to od Brazila, na mondijalskoj premijeri u Kataru! Ubedjivu većinu utakmica privela je kraju u pobedničkom ritmu.

Od izveštača iz Dohe

Srpski tim, u 12 utakmica kad su na terenu zajedno igrali Mitrović i Vlahović, upisao je osam pobeda i tri remija. Tandem „MiV“ zajedno je upisao 555 minuta na terenu.

Dan odluke

Zanimljivo, napadački dvojac, od 12 zajedničkih utakmica, zapaženu minutažu upisao je i u čvorišnim utakmicama mandata Dragana Stojkovića Piksija, u Lisabonu (2:1) i Oslu (2:0). Na oba meča, Mitrogol se upisao u listu strelaca, meču Norvežana načeo je Dušan Vlahović. Eto još jednog dovoljno ubedljivog razloga zbog čega će „orlovi“ sa Mitrovićem i Vlahovićem, najverovatnije, krenuti od prvog minuta u napad na Švajcarsku…

Od 11. oktobra 2020. i debija Dušana Vlahovića u „A“ selekciji, definicija napadačkog stila Dragana Stojkovića često se pojednostavljivala kroz minutažu i zajednički učinak dvojice najisturenijih ofanzivaca.  Selektor, rad da Srbiji podari pobede i napadački fudbal u paketu, ipak, definisao je drugačiju listu prioriteta na putu do istog cilja i retko uparivao Mitrovića i Vlahovića. Svih 90 minuta samo jednom – u pomenutom susretu sa Norveškom, odlučujućem za plasman u najjaču diviziju Lige nacija!

Nizali su se potom – Luksemburg (1:0, zajedno 87 minuta), Švedska (4:1, 72), Republika Irska (1:1, 70), Rusija (5:0, 59), Portugal (2:1, 45), Portugal (2:2, 45), Azerbejdžan (3:1, 22), Republika Irska (3:2, 19), Brazil (0:2, 17), Turska (2:2, 15) i Luksemburg (4:1, 14).

Sofascore

Jedinu rokadu, selektor Stojković povukao je u Bakuu, marta prošle godine – pri rezultatu 1:2. Dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića zamenio je Dušan Vlahović, tada napadač u naletu, ogromnog potencijala i neslućenih mogućnosti.

I još jedan fin podatak – Mitrović i Vlahović, na terenu zajedno, postigli su 10 golova. Pride, još sedam kad je jedan od njih ostajao u igri…

Od Vlahovićevog debija za seniorski tim, Srbija je odigrala 27 utakmica, od kojih i četiri revijalne…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!