Kazna ili povreda: Puklo između Piksija i Vlahovića

FIFA World Cup 29. nov 20227:30 66 komentara
Vlahović i Mitrović
Starsport

Slučaj Dušan Vlahović. Između rebusa i ozbiljnog problema, očigledan nesporazum o kojem će se detaljnije pričati posle Mondijala u Kataru. Za sada, sa jasnom naznakom – pukla je veza između selektora i napadača Juventusa.

Od izveštača iz Dohe

Okvirne dimenzije problema, u ovom trenutku, nije moguće precizno definisati. A, da postoji videlo se poslednjih dana – u oprečnim informacijama o stanju Dušana Vlahovića. Zaključno sa finalnim – klupom tokom svih 103 minuta meča sa Kamerunom (3:3).

„Slučaj Vlahović“

Do Sport kluba, u nedelju veče, stigla je informacija – Vlahović bi mogao da propusti susret sa Afrikancima. Razlog – povreda. Proverena na više mesta, zato i objavljena. Potvrdio je i selektor posle utakmice sa Kameruncima da napadač Juvea ima problema.

Vlahović ni danas nije bio sto odsto spreman…“, saopštio je Dragan Stojković u odjavi burnog remija sa afričkim timom (3:3).

Informacija o Vlahovićevoj povredi, prema vestima s lica mesta, uzbudila je i duhove u taboru srpske ekspedicije, na obalama Persijskog zaliva. Reagovanja znanih i neznanih, zaokružio je golgeter. Atipično za sebe, objavom na Instagramu.

„Uvek spreman!“, napisao je Dušan Vlahović, mimo protokola i lične prakse.

Vispreni golgeter nije hteo da priča posle meča sa Kamerunom. Protutnjao je miks zonom, pored novinara, sa slušalicama u ušima i samo odmahnuo rukom. Bez želje da odgovara, na unapred poznata pitanja!

Interesantnu rečenicu, u opštem zavetu ćutanja oko celog slučaja, izustio je Marko Grujić, na insistiranje novinara, da objasni zbog čega Dušan Vlahović nije, barem ušao, u finišu utakmice:

„Ne znam da li ima problema sa povredom, ili je nešto drugo u pitanju… Nije pitanje za mene!“

Selektor je nekoliko puta i u najavi utakmice eskivirao konkretan odgovor na pitanje o stanju Dušana Vlahovića. Uglavnom, bavio se povredom Filipa Kostića, iako su emisari javnosti jasno i glasno želeli da čuju šta se dešava sa golgeterom Juventusa.

„Uoči meča sa Brazilom, Mitrović je bio na 50 odsto mogućnosti. A, Vlahović još manje, na 30…“, vratio se tada Piksi, na prethodnu utakmicu, bez želje da tematizira aktuelan trenutak.

Dragan Stojković
Starsport

U ovom trenutku, u igri gluvih telefona, najpitkija teorija u obradi teme „zbog čega napadač Juventusa nije zaigrao protiv Kameruna“ obitava u još jednoj (ne)konkretnoj izjavi selektora, izrečenoj posle poraza od Brazila (0:2).

„Moraćemo dobro da razmislimo i izvagamo o čemu se radi pred naredne mečeve. Moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa njima nekoliko dana i dobio sam uverenje da je sve u redu što se tiče povreda. Očigledno, međutim, da nije. Moraćemo da tražimo druga rešenja ukoliko se situacija ne poboljša, ali ima vremena da donesemo odluke, dobre za tim”, poručio je Dragan Stojković.

Biće da je selektor 24. novembarske noći, u prvom redu, mislio na Dušana Vlahovića. I da je zbog toga napadača ostavio na klupi tokom celog susreta sa Afrikancima…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare