Materaci o sukobu sa Zidanom:Nudio mi dres, ja tražio sestru

Guliver

Marko Materaci, nekadašnji štoper reprezentacije Italije, posle 18 godina u razgovoru za Tajms opisao je detalje čuvene scene kada ga je u produžecima finala SP-a 2006. u Nemačkoj glavom u grudi udario Zinedin Zidan. Po mnogima to je presudilo da Italija dođe do titule prvaka sveta.

povezane vesti

Francuski kapiten je tada posle kraćeg verbalnog sukoba sa Italijanom glavom udario štopera koji je kao pokošen pao. Zidan je odmah isključen.

„Ne sviđa mi se to, jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. To nije smelo da se desi. U žaru borbe, svih svađa i uvreda, Zidan mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio ono što svi pamte. Nikada posle toga više nisam vidio Zidana“, ispričao je Materaci.

Utakmica je završena 1:1, a strelci su bili upravo Zidan u sedmom i Materaci u 19. minutu. Italija je slavila posle boljeg izvođenja penala i došla do četvrte titule prvaka sveta.

Iako se ranije nagađalo da je Materaci uvredio Zidanovu majku, obojica su potvrdila da je spomenuo sestru.

„Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali on je deo moje karijere. U tom trenutku sam bio slab. Nije mi uvredio majku, ali jeste sestru“, rekao je Zidan svojevremeno za Lekip.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare