Prognoza BBC: Srbi pobeđuju Švajcarce, Hrvati Belgijance

Aleksandar Mitrovic #9 of Serbia celebrates his goal in the second half with teammate Andrija Zivkovic #14 during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group G match between Cameroon and Serbia at Al Janoub Stadium on November 28, 2022 in Al Wakrah, Qatar. Cameroon v Serbia: Group G - FIFA World Cup Qatar 2022
(Photo by Elsa/Getty Images) - Aleksandar Mitrović i Andrija Živković

BBC sport redovno prognozira rezultate najvažnijih sportskih događaja. Ovog puta analizirali su odlučujuće mečeve u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u fudbalu.

Povezano

U ulozi fudbalskog stručnjaka bio je Kris Saton nekadašnji engleski golgeter, šampion Premijer lige sa Blekburnom, kasnije golgeter Čelsija, Seltika…

Ono što je za nas bilo najinteresantnije je da je Saton prognozirao da će u nokaut fazu proći i Srbija i Hrvatska, odnosno da će u poslednjem kolu po grupama ove selekcije zabeležiti pobede protiv Švajcarske, odnosno Belgije.

Analitičar BBC prognozirao je pobedu Srbije od 2:1.

„Švajcarska je bila bolja kada su se ovi timovi sastali pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali Srbiji je ovog puta potrebna pobeda da bi prošla dalje i mislim da će pobediti.

Stetmen Dejv je prognozirao da bi Srbija mogla da bude iznenađenje u Kataru, a on se razume u fudbal. Nema šanse da će ovo pogrešiti – ali, ako to učini, izgubiću malo vere u njega“, napisao je Kris Saton u komentaru utakmice između Srbije i Švajcarske.

Za duel Hrvatske i Belgije prognozirao je rezultat 3:1 uz konstataciju da se slaže sa Kevinom de Brujneom, koji je bio samokritičan i rekao da reprezentacija Belgije ima isuviše staru ekipu da bi napravila dobar rezultat u Kataru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare