Selektor Kanade se nada da će voditi ekipu na SP 2026

Guliver

Selektor Kanade Džon Herdman izjavio je da bi voleo da nastavi da vodi tu ekipu i na Svetskom prvenstvu u Severnoj Americi 2026. godine.

„Jedanaest godina radim u ovoj zemlji i nećete naći nikoga ko je toliko strastven kao ja prema ovom programu, ovim igračima i ovom osoblju. Nećete naći nikoga ovoliko strastvenog ko želi da podigne (fudbal u Kanadi) na sledeći nivo“, rekao je Herdman novinarima u Dohi.

Kanada je nakon dva poraza u Grupi F na Svetskom prvenstvu u Kataru, od Belgije (0:1) i Hrvatske (1:4) izgubila šansu za plasman u osminu finala, a poslednji meč igraće u četvrtak u 16 časova sa Marokom.

Herdman ističe da je posebno ponosan na to kako su odigrali meč protiv Belgije, i dodao da mu je asistent selektora te reprezentacije Tjeri Anri rekao da su bili bolji na terenu.

„To mi je dovoljno, jer ako je to naša osnova, onda imamo pred sobom dobre četiri godine i ne mogu da dočekam da to vidim“, kazao je Herdman, dodajući i da se nada pobedi protiv Maroka u poslednjem kolu ovogodišnjeg Mundijala.

Herdman, 47-godišnji Britanac, trenirao je žensku reprezentaciju Novog Zelanda od 2006. do 2011. godine i žensku reprezentaciju Kanade od 2011. do 2018. godine, sa kojom je osvojio dve bronze na Olimpijskim igrama, a 2018. godine preuzeo je mušku reprezentaciju.

Kanada će 2026. godine biti domaćin Svetskog prvenstva zajedno sa SAD i Meksikom, a utakmice će se igrati u Torontu i Vankuveru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!