„Učešće Izraela na SP ne umanjuje našu podršku Palestini“

FIFA World Cup 29. mar 202315:45 0 komentara
Izrael
REUTERS/Oren Alon

Predsednik Indonezije Jokovi Vidodo rekao je u četvrtak da učešće fudbalske reprezentacije Izraela na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina neće promeniti inostranu politiku zemlje.

U Indoneziji su u nekoliko navrata organizovani protesti, a guverner Balija rekao je da Izrael nije dobrodošao na turnir. Zbog toga je žreb za Mundijalito koji je bio zakazan za petak odložen.

Povezano

Predsednik Vidodo je istakao da ne treba mešati politiku i sport, a potvrdio je i da je poslao Erika Tohira, predsednika FS Indinezije da razgovara sa čelnicima Međunarodne fudbalske federacije nakon što je žreb odložen.

Predsednik Indonezije je ponovio da njegova država podržava Palestinu, ali je podsetio i da je Izrael izborio mesto na Svetskom prvenstvu značajno kansije u odnosu na to kada je Indoneziji dodeljeno domaćinstvo turnira.

„Garantujem da učešće Izraela na ovom turniru neće uticati na našu inostranu politiku prema Palestini, naša podrška palestinskom narodu je čvrsta i stabilna. Ne smemo da mešamo politiku i sport“, poručio je predsednik svojim građanima.

Indonezija nema diplomatske veze sa Izraelom, a poslednjih dana građani su izlazili na proteste kako se fudbalerima ove zemlje ne bi dozvolilo da učestvuju na Mundijalitu koji počinje 20. maja i biće odigravan u šest indonežanskih gradova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!