Žreb za baraž: Italija ili Portugal – neko će ostati bez SP

FIFA World Cup 26. nov 202117:33 > 17:56 30 komentara
žreb
Printscreen

U petak je održan žreb za baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Žrebom su prvo raspoređeni nosioci, a zatim su im dodeljeni rivali. Ali već nakon prvog dela žreba bilo je jasno da jedna od dve najsnažnije reprezentacije iz baraža neće putovati u Katar – Italija i Portugal eventualno će se sastati u finalu baraža.

Evo i parova polufinala i načina na koji se sastaju u finalima:

Škotska – Ukrajina vs Vels – Austrija
Rusija – Poljska vs Švedksa – Češka
Italija – Makedonija vs Portugal – Turska.

Timovi iz prvog šešira biće domaćini polufinalnih mečeva, a žrebom su odlučena domaćinstva za finala, a to će biti pobednici sledećih mečeva:

Vels – Austrija
Rusija – Poljska
Portugal – Turska.

U prvom šeširu bile su Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Vels. Te reprezentacije u polufinalu završnog turnira čekaju nekog od rivala koji su bili u drugom šeširu – Austriju, Češku, Severnu Makedoniju, Poljsku, Tursku ili Ukrajinu.

Pobednici polufinalnih mečeva prolaze u finale baraža, posle čega dobijamo tri putnika na Svetsko prvenstvo. Prve utakmice na programu su 24. marta, a odlučujući dueli pet dana kasnije. Sve se igra na jednu utakmicu.

Obavljen je i žreb za internacionalne kvalifikacije iako u njima ima još mnogo da se igra da bismo došli do imena reprezentacija koja će igrati dva meča koja dva tima vode u Katar.

Sastaće se, nakon završenih kvalifikacija u svojim zonama i baraža koje će igrati međusobno za ova mesta na sledeći način:

AFC – KONMEBOL
KONKAKAF – Okeanija.

Žreb za Mundijal na programu je u aprilu, a turnir se održava od 21. novembra do 18. decembra sledeće godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare