"Ludak" nema mira – otkaz za Bijelsu u Lilu

Francuska 16. dec 201712:07 > 12:21
Emilio Andreoli/Getty Images

Argentinski stručnjak Marselo Bijelsa i francuski prvoligaš Lil raskinuli su saradnju posle samo sedam meseci, nakon slabih rezultata kluba, ali i "nemirnog" ponašanja ekscentričnog trenera.

Popularni Ludak je u Lil stigao u maju, ali Doge posle 17. kola Lige 1 imaju samo 18 bodova i nalaze se u zoni ispadanja.  

Lil je kratko saopštio da je sa 62-godišnjim Argentincem raskinut ugovor, ali je svemu prethodila suspenzija koju je francuski klub izrekao krajem novembra jer je Bijelsa bez dozvole otišao u Čile kako bi posetio bivšeg asistenta Luis Boninija, koji boluje od kancera.

Trener, za koga je menadžer Totenhema Maurisio Poketino rekao da je njegov „fudbalski otac“, a koga Pep Gvardiola često navodi kao najboljeg stručnjaka na svetu je tako nastavio „po starom“. 

Ludak je tako 2011. godine podneo ostavku na mesto selektora Čilea, čime je ispunio „pretnju“ da će to uraditi ako za predsednika države bude izabran Horhe Segovija. 

Marselj je na početku sezone 2015/16 napustio posle samo jednog meča i sukoba sa upravom kluba sa stadiona „Velodrom“. 

Bijelsa je početkom jula 2016. potpisao ugovor sa Laciom, ali je podneo ostavku posle neverovatna dva dana! Ponovo su u pitanju bila neslaganja sa upravom, a klub iz Rima je podneo tužbu zbog povrede ugovora, a zatražio je i 50 miliona evra odštete.