Tuhel: Areola je prva opcija, ne Điđi

Francuska 11. sep 20188:46 > 8:48
Josef Bollwein - Sepa Media/Bongarts/Getty Images

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel ističe da Alfons Areola ima prednost na golu Parižana u odnosu na legendarnog Đanluiđija Bufona.

Bufon je ovog leta stigao na Parka Prinčeva iz Juventusa, dok je Areola prošao akademiju Svetaca i u klubu ga vide kao dugoročno rešenje.

Doneo sam odluku. Alfons zna da će on biti prvi izbor na golu. On je dete kluba, PSŽ je sve za njega i želi da se dokaže. To moramo da poštujemo i iskoristimo. Moramo biti ponosni na igrače kao što je Areola, neophodni su nam oni koji imaju dušu kluba„, kaže Tuhel i dodaje:

Sa druge strane, sa Điđijem je drugačije. On je legenda, Areolin idol. Ima snažnu ličnost i moramo da budemo pažljivi sa obojicom. Điđi nije samo igrač za nas, on ima veliki uticaj na tim. Mogao bi da prekrsti ruke na klupi i gleda meč, ali ne želi. Sve vreme komunicira sa igračima, bodri ih i pokušava da mi pomogne„.

Zanimljivo, Bufon je branio u prva dva kola Lige 1, da bi u naredna dva na golu bio Areola. U sledećem, u petak, šampion Francuske dočekuje Sent Etjen.