"Nećemo Sali odavati počast, nema minuta ćutanja"

Francuska 24. jan 201922:10 > 22:20
Stu Forster, Getty Images Sport

Vest da je policija ostrva Gernzi u četvrtak u popodnevnim časovima neuspešno završila potragu za Emilijanom Salom, fudbaleri Nanta saznali su tokom treninga.

Argentinski napadač je nedavno iz francuskog kluba prešao u Kardif Siti, ali je u ponedeljak uveče avion u kojem je bio sa pilotom nestala i posle trodnevne potrage saopšteno je da se odustaje od dalje pretrage terena

 „Upravo sam saznao. Teško je govoriti o tome. Težak trenutak. Svi smo šokirani. On je tako drag, dobar, ljubazan i pun poštovanja. Pravi ratnik koji je voleo ovaj klub. Imao sam poseban odnos sa njim, mnogo smo razgovarali posle mog dolaska,“ rekao je trener Nanta Vahid Halilhodžić i nastavio:

Na dan njegova odlaska dugo smo razgovarali. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao. Nikad nisam čuo da neko ima nešto loše da kaže o njemu, bio je sjajan momak.

Iskusni trener nije mogao da sakrije suze, kao ni njegovi igrači, koji su se zajedno sa navijačima pomolili za bivšeg saigrača.

Za mene je ovo možda i najteži trenutak u mom sportskom životu. Bilo je još teških. Potpuno sam rastresen. Poštujemo njegovu porodicu koja još nema potvrdu smrti. Nada još postoji. Još čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minuta ćutanja. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena. Čekamo, strašno je,“ istakao je Halilhodžić.