Besan zbog neželjenog pojačanja, nudio ostavku – suspendovan

Francuska 2. feb 202117:04 > 17:46 4 komentara
Getty Image/ Dean Mouhtaropoulos / Staff

Samo nekoliko dana nakon upada navijača u trening centar, i dan po završetku prelaznog roka u Olimpiku ništa nije mirno. Andre Viljaš Boaš održao je u utorak izuzetno neuobičajenu konferenciju za medije, a nakon toga je usledila i reakcija kluba te najava doisciplinskog postupka protiv trenera.

Andre Viljaš Boaš na konferenciji za medije ponudio je ostavku na mesto trenera Olimpika iz Marseja. Razlog je jedan – klub je kao pojačanje na kraju prelaznog roka doveo Olivijea Entešama koji je stigao iz Seltika na pozajmicu sa mogućnošću otkupa ugovora.

Viljaš-Boaš ga nije želeo u timu, čak i pored toga što mu je potrebna zamena za Morgana Sansona koji je otišao u Aston Vilu.

„To nije bila moja odluka. On je igrač za koga sam izričito rekao da ga ne želim. Iz medija sam saznao da je doveden. Napisao sam ostavku i naveo sam da se ne slažem sa odlukama sportskog direktora. Nisam dobio odgovor. Ne želim nikakav novac, samo želim da odem. Klub već dve ili tri godine radi pogrešne stvari u pralaznim rokovima i ja jednostavno ne želim to da prihvatim“, izjavio je Viljaš-Boaš na konferenciji za medije.

„Sada sam fokusiran na duel sa Lensom. Neće to biti lake pripreme, ali nastaviću da radim sve dok mi uprava na kaže da odem. Ova odluka nema nikakve veze sa incidentom koji se dogodio tokom vikenda, radi se o sportskim stvarima. Čak sam i odlasku Nemanje Radonjića obavešten tek uveče kada je sve bilo gotovo. Čekam reakciju uprave i ako ne prihvate ostavku nastaviću da radim. Ponavljam da ne želim nikakav novac i da samo želim da odem odavde“, dodao je on.

Uprava kluba na ove izjave reagovala je saopštenjem za javnost:

„Olimpik Marsej objavljuje suspenziju saradnje sa Andreom Viljašem-Boašem.

Ovakva odluka bila je neizbežna nakon njegovih izjava i postupaka koji su naštetili klubu.

Komentari izrečeni na današnjoj konferenciji za medije, posebno na račun Pabla Longorije, našeg sportskog direktora su neprihvatljivi. Njegove odlične odluke ne mogu da se dovode u pitanje, upravo suprotno mi ih pozdravljamo posebno u ovoj krizi u kojoj se nalazimo.

Moguće je da će protiv Andrea Viljaša-Boaša biti izrečene neke sankcije nakon što bude sproveden disciplinksi postupak“.

Suspenzija zapravo može da znači samo jednu stvar – klub će prvo sprovesti disciplinski postupak kako bi kazno Viljaša-Boaša, a nakon toga će mu uručiti i otkaz.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare