Gazda PSŽ: Neki duguju 1.8 milijardi, to je opasno za fudbal

Lionel Messi, Nasser Al-Khelaifi
FedericoPestellini

Predsednik PSŽ Naser Al-Kelaifi zabrinut je zbog ogromnih dugovanja pojedinih fudbalskih klubova i kako bi oni mogli da se odraze na celokupan sport.

Povezane vesti

Mnogi su ovog leta kritikovali rukovodstvo Barselone zbog preteranog trošenja novca iako finansijska situacija u klubu nije ni malo ružičasta.

„Neki klubovi su zaduženi 1,8 milijardi evra. To nije normalno, to je katastrofa za fudbal. Hvala Bogu da zbog naših postupaka nemamo dugove,“ rekao je prvi čovek Svetaca.

Bogati biznismen iz Karata je u protekloj deceniji uložio na stotine miliona evra kako bi u klub doveo zvezde poput Lea Mesija, Nejmara, Kilijana Embapea… ali cilj – osvajanje Lige šampiona – još nije ispunjen.

„Naravno, izgubili smo novac zbog kovida, kao i drugi klubovi, ali nemamo šta da skrivamo. Neki klubovi su mnogo zaduženi i to je rizik, opasnost za fudbal. Neki su u predsedničkim foteljama bili četiri ili pet godina i prebacivali dugove na svoje naslednike. To je ono što se događa iz ciklusa u ciklus. Napravili su katastrofu drugim predsednicima. Moramo da brinemo o tome i da budemo oprezni jer je to opasnost koja može da uništi fudbal. Potrebna su nam pravila kako bismo zaštitili klubove od dugova i katastrofa,“ istakao je A-Kelaifi.

Prvi čovek kluba iz Pariza ponovio je da je protiv formiranja Superlige.

„Vi to zovete Superliga. Ja to zovem nesuperliga. Fudbal mora da se razvija na način da se poštuju mali, srednji i veliki klubovi, a takođe i navijači. Čini se da neki klubovi ne žele srednje klubove,“ kaže Al-Kelaifi.