Mesi će posle SP razgovarati sa upravom Parižanima o ugovoru

Francuska 14. jul 202223:49 0 komentara
Lionel Mesi
Image ID: 1012476240 via Guliver

I dalje je misterija hoće li Lionel Mesi i naredne sezone nositi dres Pari Sen Žermena.

Fudbaler šampiona Francuske PSŽ-a Lionel Mesi neće razgovarati sa upravom kluba o novom ugovoru sve dok se ne završi Svetsko prvenstvo u Kataru.  

Uprava pariskog kluba nedavno je izrazila želju da produži ugovor sa Argentincem najmanje na još godinu dana, do 2024. godine, preneo je Skaj.

Prvobitni predlog Mesiju 2021. godine, kada je još bio igrač Barselone, bio je ili trogodišnji ugovor ili dvogodišni, uz mogućnost nastavka saradnje na godinu dana. Mesi je potpisao dvogodišnji ugovor. 

Pari Sen Žermen želi da počne novi ciklus sa novim trenerom Kristofom Galtjeom, koji je nedavno zamenio otpuštenog Maurisija Poketina i želi od Mesija najbolji fudbal. Argentinac je rekao da će ostati do kraja ugovora, ali se očekuje da će imati brojne ponude sledećeg leta, uključujući i iz američke MLS. 

Takođe i iz njegovog bivšeg kluba Barselone se moglo čuti da se isčekuje povratak Mesija, kada klub bude u boljoj ekonomskoj situaciji. 

Mesi želi dobru sezonu u klubu kako bi što spremnije dočekao Svetsko prvenstvo u Kataru, koje bi moglo da bude njegovo poslednje u karijeri. Mundijal će se održati od 21. novembra do 18. decembra. 

On će o budućnosti u klubu razmišljati u januaru, kada mu ostane šest meseci ugovora i kada bude mogao da pregovara i sa klubovima izvan Francuske.