Olimpik otpustio Gatuza, on poručio: Igrači nemaju dušu

Francuska 19. feb 202412:24 > 17:41 2 komentara
Emilio Andreoli/Getty Images

Đenaro Gatuzo više nije trener fudbalera Olimpika iz Marseja, povodom čega se na oproštajnoj konferenciji obratio predstavnicima medija.

Upravni odbor je upravo obavestio italijanskog stručnjaka da je otpušten, a on u razgovoru sa novinarima nije krio da je razočaran čitavom situacijom.

„Pričao sam im prilično smireno u svlačionici. Rekao sam im da ja pravim izbore i da nikada ne bežim od odgovornosti. Ali u fudbalu, morate imati dušu, a to je tačno ono što nam trenutno nedostaje. Bez duše na terenu, sve je mnogo teže. Dotakli smo samo dno. Nalazimo se u vrtlogu, u začaranom krugu. Smatram, da je duša ključna reč u ovoj priči“, rekao je Gatuzo.

Uz to i sportski direktor kluba Medi Bantije kritikovao je jednog od najboljh fudbalera svog tima, Žonatana Klausa.

„Došao sam u klub u novembru i odmah sam upozoren na dvojicu, trojicu fudbalera čije ponašanje često prelazi granicu. Žonatan je jedan od njih. Znam da je nekoliko puta bio na razgovorima kod trenera da mu se iznova predoči šta se očekuje od njega, kako treba da koriguje stav, da se postavi kao lider, kako treba da se ponaša reprezentativac Francuske. Mislili smo da je primio poruku, ali očigledno nije“ rekao je Benatije.

Očigledno je da je burna atmosfera na Velodromu presudila i pitanje je da li će novi šef stručnog štaba moći da popravi situaciju.

Gatuzo je francuski tim preuzeo 27. septembra prošle godine i od tada nije beležio dobre rezultate, tim već sedam utakmica ne zna za pobedu, a trenutno tauzima deveto mesto na tabeli.

Novi trener Marseja trebalo bi da bude Žan-Luj Gase. Očekuje se da nekadašnji selektor Obale Slovonače potpiše ugovor do kraja sezone.

Ipak, Ekip tvrdi da je favorit za upražnjeno mesto nekada šef stručnog štaba Pari Sen Žermena, a sada trener Al-Duhaila iz Katara – Krištof Galtije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare