Trener PSŽ: Klub nije odgovoran u slučaju dolaska Ziješa

Guliver

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je da njegov klub nije odgovoran što je propao dolazak na pozajmicu fudbalera Čelsija Hakima Ziješa.

Ziješ je trebalo da pređe u Pari Sen Žermen na pozajmicu iz Čelsija poslednjeg dana prelaznog roka, 31. januara, ali je dogovor propao pošto rukovodstvo Francuske fudbalske lige nije odobrilo ugovor zbog kasnog podnošenja dokumenata.

Povezano

Pariski klub se žalio Pravnom komitetu Profesionalne fudbalske lige, navodeći da je Čelsi poslao pogrešnu dokumentaciju nakon što je dogovor dva kluba postignut.

Kad je otkrivena greška, Čelsi je, navodno, u dva navrata poslao ispravna dokumenta, ali bez potpisa, a kad je u francuski klub stigla ispravna dokumentacija, rok je prošao, preneo je Skaj.

„Iz raznih razloga nismo mogli da dovedemo igrača koga smo želeli. Zadovoljan sam ekipom koju smo imali na početku sezone. Nažalost, nismo uspeli da je pojačamo posle odlaska Pabla Sarabije. Nismo uspeli. Verujem da naš klub nije odgovoran za to. Tako je kako je, to je život, idemo dalje“, rekao je Galtje posle pobede protiv Monpeljea u sredu uveče.

Rukovodstvo lige sastalo se u sredu ujutro kako bi pregledalo dokumenta i slučaj i odlučeno je da Ziješ ne može da dođe na pozajmicu. Ziješ je prošao lekarske preglede i u utorak je u Parizu čekao da bude predstavljen kao novi igrač Pari Sen Žermena.

Skaj Sport je preneo da je Čelsiju poslat ugovor o pozajmici pre nego što je rok istekao i zatraženo je da ga u engleskom klubu potpišu. Čelsi je potpisao ugovor i poslao ga imejlom, ali je kasnije otkriveno da nije isporučen zbog „nepredviđenog tehničkog problema“.

Pari Sen Žermen je ponovo poslao sporazum Čelsiju, Čelsi ga je potpisao i vratio tačno u 23 sata, naveo je Skaj.

Komentari

Vaš komentar