FSS potvrdio: Postoje sumnje, proces u toku

Fudbal 11. apr 202111:19 komentara
print screen

Fudbalski savez Srbije potvrdio je informaciju Sport kluba o sumnjama UEFA u vezi ishoda dve martovske utakmice.

Stav srpske kuće fudbala preneo je portparol Milan Vuković.

„Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena“, saopštio je Vuković.

Povezane vesti

Podsetimo, na osnovu uplata u evropskim i azijskim kladionicama, evropska fudbalska federacija dostavila je Fudbalskom savezu Srbije obimnu dokumentaciju o sumnjivim radnjama na dve utakmice iz marta ove godine. Materijal je potkrepljen i video dokazima, između ostalog identifikovani su i pojedini sumnjivi fudbaleri, ranije identifikovani kao učesnici sličnih događaja.

Oficir za integritet FSS, Svetislav Bata Đurović, prosledio je materijal nadležnim organima. U narednim danima, očekuju se izjašnjenja „obeleženih“ klubova i fudbalera. Odluku o eventualnim kaznama doneće Disciplinska komsija Fudbalskog saveza Srbije.

Prema važećem pravilniku, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, moguće su enormno visoke novčane kazne i oduzimanje bodova. A, u ovom slučaju posebno interesantno – za ponovne prestupe predviđena je ultimativna sancija od minus šest, do 15 bodova.