Nije Nejmar prvi: Šest najpoznatijih tuča na treningu

Fudbal ostalo 28. jul 201723:58 > 29. jul 2017 0:24
Getty Images/Patrick Smith

Kao da mu nije bilo dovoljno priča o transferu u PSŽ, Nejmar je sada odlučio da privuče pažnju medija na jedan prilično neslavan način.

Tuča sa novim saigračem u Barseloni Nelsonom Semedom neće mu služiti na čast, ali ovakve situacije dešavaju se s vremena na vreme i u drugim klubovima.

Podsetimo se još nekih incidenata, koji su takođe bili posledica uzavrelih strasti na treningu.

ROBINJO I TOMAS GRAVESEN

Danac je imao reputaciju prgavog igrača nezgodne naravi, što je na svojoj koži osetio i Robinjo. Dvojica fudbalera Kraljevskog potukla su se na trening kampu u Austriji.

Tadašnji trener Fabio Kapelo mudro je izjavio „Ne treba se kačiti sa Gravesenom.“ Nedugo zatim, nestašni Danac završio je u Seltiku.

MARIO BALOTELI I ROBERTO MANČINI

Gotovo je nezamislivo da jedna ovakva top lista prođe bez Super Marija. Tokom dve i po sezone u Mančester Sitiju, Baloteli je napravio toliko skandala da bi bilo teško sve pobrojati. 

Jedan od onih neprijatnijih momenata dogodio se tokom treninga, kada ga je trener Roberto Mančini iz besa zgrabio za vrat, jer je prethodno oštro startovao na Gaela Klišija. 

DŽOI BARTON I OSMAN DABO

Gde je Barton, tu su incidenti. Problematični igrač je tokom cele karijere pravio probleme saigračima, protvnicima, sudijama.

O tome bi mogao da vam posvedoči Osman Dabo, koji je od njega dobio ozbiljne batine na treningu. Bilo je toliko ozbiljno, da je Francuz ostao bez svesti. Džoi može biti srećan što je izbegao zatvorsku kaznu.

FREDI LJUNBERG I OLAF MELBERG

Poslednje što selektor može poželeti je da mu se dva saigrača potuku u toku Svetskog prvenstva. Najvažnije takmičenje, a u vašem timu atmosfera ozbiljno narušena.

Ljunberg nije mogao da oprosti Melbergu pogibeljan start, ali sve se dobro završilo, pa su Šveđani nekoliko dana kasnije uspeli da izbore remi sa Engleskom (1:1).

EAL BERKOVIC I DŽON HARTSON

Hartson će se verovatno do kraja života stideti onoga što je uradio svom saigraču iz Vest Hema. Iznerviran njegovim „prenemaganjem“ na terenu, šutnuo ga je u glavu.

Eal Berkovic je bio dobar momak, i do dana današnjeg ne znam zašto sam tako reagovao„, priznao je jednom Hartson.

PATRIS EVRA I ROBERT DUVERN

Kad smo već kod incidenata sa Svetskog kupa – Francuzi su na Mundijalu 2010. pokazali koliko moral jedne fudbalske ekipe može nisko da padne.

Brojni sukobi unutar reprezentacije umalo su kulminirali fizičkim obračunom Patrisa Evre sa kondicionim trenerom. Nije čudo što je Francuska ispala već u grupnoj fazi.