Džej liga: Nastavlja se trka utroje za titulu

Michael Regan/Getty Images

Ekipa Kavasaki Frontalea savladala je Sanfreće Hirošimu sa 2:1 u derbiju japanske Džej lige i sada je na četvrtom mestu sa 51 bodom iz 30 utakmica. Hirošima takođe ima 51 bod, ali uz utakmicu više.

Tanaka je doveo domaće u vođstvo u 20. minutu, a u 82. je izjednačio Leandro Pereira posle velike greške desnog beka Maginja. Međutim, on se iskupio samo dva minuta kasnije kada je postigao pobedonosni gol.

Borba za četvrto mesto važna je jer vodi u Azijsku ligu šampiona, pod uslovom da Kašima osvoji Emperor kup prvog dana 2020. godine.

Kašima je i dalje prva sa 59 bodova, a toliko posle pobede nad Oitom 2:0 ima i drugoplasirani Tokio – golove su postigli Nagai u petom i Vatanabe u sedmom minutu.

Bod manje ima ekipa Jokohama Marinosa, koja je savladala Sagan Tosu u gostima 2:1 – Endo i Erik dali su golove u prvom poluvremenu, a poraz domaćih samo je ublažio Harakava.

Džubilo Ivata bila je bolja od Šimicua 2:1 odlučujućim pogotkom Adailtona, Cerezo Osaka i Jamaga remizirali su 1:1, Saporo je deklasirao Nagoju 3:0, dok je Kobe sa dva gola Ogave 2:0 dobio Vegaltu Sendai.