Prvi poraz šampiona Izraela na kraju sezone

Fudbal ostalo 7. jul 202022:40 > 22:43
Gabriele Maltinti/Getty Images

Fudbaleri Hapoela Ber Ševe naneli su prvi poraz ove sezone šampionu Izraela Makabiju iz Tel Aviva, pošto su u meču poslednjeg kola prvenstva slavili sa 2:0.

Taj duel odigran u Ašdodu rešen je još pre isteka pola časa igre, pošto su tada postignuta oba pogotka. Kajes Ganem je doveo Hapoel u vođstvo, dok je konačan rezultat, ispostaviće se, postavio Oren Biton u 26. minutu.

Povezano

Izabranici Vladimira Ivića su sezonu završili sa 87 bodova, 14 više od Makabija iz Haife, koji je igrao 2:2 na gostovanju Beitaru u Jerusalimu, dok je Hapoel Ber Ševa na četvrtoj poziciji sa 55 bodova.

U jedinoj preostaloj utakmici, Hapoel iz Haife je sa 3:0 savladao imenjaka iz Tel Aviva i to mu je bio četvrti uzastopni trijumf u međusobnim susretima, za ukupni rezultat 11:0.

Liran Sardal je doneo vođstvo Hapoelu iz Haife u 37. minutu, a na naredni pogodak se čekalo do 80, kada je strelac bio Jakub Silvestr. Konačan rezultat je u nadoknadi vremena postavio Sar Fadida.

Posle takvog raspleta, Hapoel iz Haife je sezonu završio na šestoj poziciji sa 47 bodova, jednim manje od svog poslednjeg protivnika, koji je doživeo šest poraza na poslednjih sedam susreta.

Pored šampiona, plasman u kvalifikacije za evrokupove obezbedili su Makabi iz Haife i Beitar.