Dimitrijević: Tek ću reći sve i svašta!

Miloš Dimitrijević je očekivano dobio spor sa Crvenom zvezdom i po isteku roka za žalbu, 18. aprila, zvanično će postati slobodan fudbaler. Iskusni vezni igrač četvrti je član kluba s „Marakane“ koji je u poslednjih pet meseci dobio raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom FSS, a razlog su uvek nagomilane neisplaćene zarade iz ugovora. Pre Dimitrijevića, Zvezdu su na isti način napustili Marko Perović i juniori Nikola Šakić i Filip Jankovi

– Nije još sve gotovo, jer čekam da dobijem rešenje da sam slobodan. Do tada, svakodnevno izvršavam profesionalne obaveze i treniram s ekipom – rekao je Dimitrijević za „Novosti“.

Mali Čava kaže da nije razgovarao s ljudima iz kluba, već je samo obavestio trenera Sa Pinta koji mu je rekao da „normalno trenira dok se sve ne završi“. Detalje o razlozima za radikalan potez u jeku sezone nije želeo da otkriva.

– Dok ne dobijem odluku ne bih da govorim više. Tek tada ću da kažem sve i svašta o razlozima zbog čega je ovako. Mada se već i zna da su uzroci pre svega mala minutaža u poslednjih šest meseci i dugovanja kluba prema meni. Ipak, malo vremena na terenu bilo je presudno za ovakav korak. Ni meni ni klubu nije u interesu da budem ovde, a da ne igram i da primam platu, odnosno da se uvećava dug.

Na pitanje da li su finansijer Rada Stojić ili sportski direktor Zvezde Stojadinović pokušali da ga odgovore, Dimitrijević je samo rekao da je „bilo ljudi koji su želeli da ga savetuju“…

– Ja sam izabrao ovaj put. Tako sam odlučio i to je to. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a ovo je moje.

Kao igrač lucidnih ideja, Miloš je u junu 2011. doveden u Zvezdu na insistiranje tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog. U prvoj sezoni bio je među najstandardnijima sa 34 utakmice (jedan gol), a po dolasku Aleksandra Jankovića najpre je igrao, a početkom novembra pao u drugi plan. Ipak, uspeo je da zabeleži 21 meč i da postigne tri pogotka.

– Naravno da nisam verovao da će se sve ovako završiti. Šta da se radi…

Dimitrijević za sada ne zna gde će nastaviti karijeru, ali se u obaveštenim krugovima govori da su upravo nerealizovani transferi bili okidač odluke da zatraži raskid. Još prethodna uprava tražila je od Miloša da oprosti dugovanja kako bi mu bilo dozvoljeno da pređe u japanski Tokio, a zimus se, navodno, slična priča ponovila i kada je iskrsla finansijski unosna ponuda iz Kazahstana.

– Ne znam još šta dalje. Kad dobijem raskid napismeno, tek tada ću videti šta ću i kako ću – kaže Miloš Dimitrijević.

STOJIĆ LJUT NA DIMITRIJEVIĆA

FINANSIJER Rada Ranko Stojić ogorčen je potezom Dimitrijevića kojeg je doveo na Banjicu iz Grenobla početkom 2010. Raskid ugovora 29-godišnjeg veziste i crveno-belih znači da će „građevinari“ ostati bez 30 odsto obeštećenja, predviđenih ugovorom sa Zvezdom koja, pritom, za dve godine nije isplatila ni cent od 300.000 evra! Stojić je zimus želeo da vrati Malog Čavu u Rad, ali to sada očigledno ne dolazi u obzir.

Author: Novosti.rs