VIDEO: napadnut Vanderlei Luksemburgo

Završeno je i takmičenje po grupama u Kopa Libertadores, odnosno poznati su iparovi osmine finala. U poslednjim mečevima, odigranim u noći između četvrtka i petka Tigre je pobedio Libertad sa5:3, Sporting Kristal Palmeiras sa1:0, a Fluminense Karakas identičnim rezultatom. Huačipato i Gremio su igrali bez pobednika –1:1.

U duelu Čileanaca i Brazilaca pobednika nije bilo, ali je bilo problema. Meč je završen tučom trenera i igrača dva tima koji su u direktnom okršaju odlučivali o drugom mestu koje vodi u osminu finala južnoameričkog elitnog takmičenja. Plasman dalje iz grupe 8 obezbedili su Fluminense (11 bodova) i Gremio koji je osvojio osam bodova koliko i Huačipato. Karakas je osvojio šest poena.

Posle meča razjašnjeno je i šta je bio razlog sukoba. Predstavnici čileanskog tima optužili su trenera Gremija Vanderleja Luksemburga da ih je provociorao nakon utakmice. Zbog toga su ga i jurili do svlačionice i sustigli ga. Tada je došlo i do tuče. Igrače i trenera Huačipata iznervirala je izjava Luksemburga „da uživaju u odmoru“, jasno aludirajući na eliminaciju. Međutim, iskusni trener sve je demantovao.

– Ništa od ovog nije bilo potrebno. Krenuo sam ka svlačionici kada je njihov trener krenuo ka meni. Povlačio sam se, ali me je jedan igrač udario – kazao je Luksemburgo.

Ubrzo su na teren ušli i navijači domaćina, a incidente pogledajteOVDE.

(Foto: Beta/AP)

Author: Sportal.rs