Rašović: Ivanov je stub Partizana, želimo da ostane

Fudbal ostalo 11. jun 201310:19 > 10:52

Sedam fudbalera je već napustilo klub, neki od preostalih se tek spremaju da to učine, alternative su još samo u najavama, i to u medijima, koji, poput navijača, očekuju konkretnija dešavanja u najskorije vreme.

Sa takvom slikom Partizan dočekuje prvu fazu priprema, koja počinje sutra, čak i bez reprezentativaca, oslobođenih obaveza do 18. juna. Taj datum će, veruje trener Vuk Rašović, biti krajnji rok za konkretnije formiranje tima.

– Situacija je takva, kakva je, jer prelazni rok počinje tek 1. jula, traje do kraja avgusta i moramo prvo da vidimo ko sigurno odlazi, da bismo angažovali potrebne fudbalere, a da pritom ne gomilamo konkurenciju i stvaramo kontraproduktivan efekat – kaže za “Sport” trener Partizana Vuk Rašović. – Očekujem da do 18. juna, kada će nam se na pripremama priključiti reprezentativci, kompletitamo tim i da to bude kadar na koji ćemo da se oslonimo u predstojećem periodu. Preostaje nam mesec dana rada u punom sastavu do mečeva u kvalifikacijama, koje smatram možda i najvažnijima u godini.

Čini se da je najveći problem u odbrani. Ivan Ivanov je postavljen kao prioritet, igrač koga Partizan želi da zadrži po svaku cenu, ali pitanje je da li je to realno. Sa druge strane, standardni Tomislav Pajović se vratio u Šerif, dok su Aleksandru Miljkoviću i Aleksandru Lazevskom istekli ugovori.

– Činjenica je da je odbrana oslabljena, ali tražimo rešenja. Svima nam je velika želja da Ivan Ivanov ostane, jer želimo da temeljimo odbranu na njemu. Još ne znamo da li će Vladimir Volkov napustiti klub, on je za sada sa nama. Tu su još Miloš Ostojić, Živković, Aškovski, Stanković, ali moramo da nađemo i alternative, u slučaju da neko napusti klub.

Vezni red je takođe oslabljen odlaskom Milana Smiljanića i Lazara Markovića. Za sada…

– Isti situacija kao i sa odbranom. Imamo veliki izbor fudbalera u ekipi, ali moramo da vidimo da li će još neko možda otići, kako bismo odreagovali. Imamo listu igrača koji su interesantni, kako u veznom redu, tako i u napadu, gde takođe postoje indicije da bi neko mogao da ode i da će trebati novo rešenje.

Brine li vas vremenski tesnac do početka kvalifikacija i činjenica da ćete imati samo mesec dana da ukomponujete eventualna pojačanja?

– Iz tog razloga sam i rekao da želim jasnu sliku tima do 18. juna, kako bismo što pre počeli sa uigravanjem. Kvalifikacioni mečevi nas očekuju već 16. jula i smatram te utakmice najvažnijima u sezoni, jer one mogu da budu odrednica za celu takmičarsku godinu. Zato ćemo usaglasiti stavove u danima koji slede i krenuti u realizaciju plana – zaključuje Vuk Rašović.

Author: Novosti.rs