AFC Liga šampiona: Ćeran strelac u ubedljivom porazu

Dragan Ćeran
Printscreen

U utorak je odigrano šest utakmica grupne faze Lige šampiona Azije. Najubedljiivija je bila ekipa Al Šarjaha iz Emirata, pobedila je sa 4:1 uzekistanski Pakhtakor za koga je gol postigao Dragan Ćeran.

AFC Liga šampiona

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, danas iskusan 33-godišnji napadač i najbolji igrač ekipe iz Taškenta, zatresao je mrežu rivala u 21. minutu kad je izjednačio rezultat na 1:1. Međutim, Al Šarjah je do kraja utakmice postigao još tri pogotka i na kraju zabeležio ubedljiv trijumf.

Al Šarjah je ubedljivo osvojio prvo mesto u grupi B sa sedam bodova. Pakhtakor je nakon dva remija doživeo prvi poraz i završio takmičenje na deobi trećeg i četvrtog mesta sa ekipom Al Kuava iz Iraka. Drugo mesto pripalo je Traktoru iz Irana sa tri nerešena rezultata.

Dragan Ćeran je završio takmičenje sa dva postignuta gola.

Rezultati mečeva odigranih u utorak: Al Vahda (UAE) – Al Rajan (Katar) 3:2, Al Kuava (Irak) – Traktor (Iran) 0:0, Persepolis (Iran) – Goa (Indija) 2:1, Al Šarjah (UAE) – Pakhtakor (Uzbekisan) 4:1, Al Sad (UAE) – Al Vehdat (Jordan) 3:1, Folad (Iran) – Al Nasr (saudijska Arabija) 1:1.