Bojan Krkić objavio kraj karijere

Fudbal ostalo 23. mar 202315:36 komentara
Bojan Krkić
Julian Finney/Getty Images

Na konferenciji za medije, Bojan Krkić objavio je u četvrtak da završava karijeru.

„Novi Mesi“, Bojan Krkić objavio je da više neće aktivno igrati fudbal.

Blistao je u Barseloninoj čuvenoj akademiji, najavljivali su ga kao naslednika Ronaldinja i Mesija, kao budućnost fudbala. Ali, nikada nije dosegao te najavljivane visine.

Nakon velike borbe sa depresijom, povredama i razočaranjima zbog neispunjenih očekivanja, u 32. godini Krkić je rešio da stavi tačku.

Informaciju je objavio na konferenciji za medije na kojoj je govorio i o drugim temama, ali je pre svaga naglasio da ne želi da ostane u fudbalu.

Krkić je od malih nogu bio neverovatan golgeter, najbolji strelac svih mlađih kategorija Barselone u kojima je nastupao, a onda je 2007. godine ušao u prvi tim. Pored Ronaldinja, Mesija, Davida Vilje, Tjerija Anrija, uspeo je da nađe svoje mesto u timu i do 2011. je na 163 meča za Barselonu postigao 41 gol. Sada je govorio i o savetima mladim igračima Barse.

„Šta znači nositi grb Barselona na tvojim grudima? Hljade igrača bi želelo da igra za Barselonu,a mi već imamo mladiće koji su u prvom timu i moraju biti smireni i strpkjivi“, rekao je kada su ga pitali za savet za Ansua Fatija, Gavija, Pedrija…

Posle Barselone nastupao je za Romu, Milan, Stouk, Ajaks, Majnc, Alaves, Montreal i na kraju Visel, ali nikada ga niko nije razumeo kao njegov prvi trener.

„Trener koji mi je najviše značio bio je Frank Rajkard. Ne samo zato što mi je dozvolio da debitujem već i zato što sam kod njega imao kontinuitet“. rekao je on.

Na kraju karijera nije pošla onako kako su se svi nadali, a Krkić je nekoliko puta javno priznao da je zbog toga imao ozbiljne mentalne probleme.