Evra: Bio sam žrtva seksualnog uznemiravanja sa 13 godina

REUTERS/Eric Gaillard

Patris Evra, nekadašnji reprezentativac Francuske, objavio je autobiografiju „Volim ovu igru“. U njoj između ostalog stoji da je sa 13 godina bio žrtva seksualnog uznemiravanja.

U razgovoru za „Tajms“ je istakao da mu je bilo veoma teško da posle toliko vremena govori o tome sa članovima svoje porodice, a posebno sa majkom.

Mama nije očekivala da to čuje od svog deteta. Bio je to ogroman šok za nju. Prvo mi je rekla „nisi to morao da staviš u knjigu“. Međutim, kada sam joj odgovorio da to nije zbog mene , nego zbog nekih budućih klinaca da se ne bi njima isto ponovilo, rekla je „ u redu“, istakao je Evra.

Francuz ističe da nije razmišljao ozbiljno o tužbi protiv počinitelja, mada njegova majka sada insistira na tome da se stvar istera do kraja. Povodom ovog slučaja dobio je i poziv od policije iz Monaka.

Znam da će me sada ljudi gledati drugim očima, ali sam jednostavno to morao da izbacim iz sebe. Mnogo mi je lakše. Prijatelji mi govore da će biti pod „velikim pritiskom“.Međutim, za mene je najteže bilo da o tome pričam sa majkom. Posle toga je sve lako“, izjavio je Evra.