Heroj Argentine iz Katara optužen za silovanje!

Clive Brunskill/Getty Images

Gonzalu Montijelu, strelac odlučujućeg gola iz penala u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, nalazi se na psihijatrskim ispitivanjima pošto je u martu protiv njega podnesena krivična prijava zbog teškog seksualnog zlostavljanja i silovanja.

povezane vesti

Montijel je optužen da je 1. januara 2019., na proslavi svog rođendana, sa više ljudi drogirao i seksualno zlostavljao devojku sa kojom je tada bio u kratkoj vezi. Detalje je prošlog meseca u videozapisu iznela žrtva.

„Ja sam Karolina, manekenka i hostesa koja je preživela grupno silovanje čiji je glavni počinilac Gonzalo Montijel, čovek koji je postigao poslednji pogodak na Svetskom prvenstvu 2022. Slavio se njegov rođendan i pozvao me kući. Upoznali smo se, a oni su me drogirali dok nisam izgubila svest. To je dokazano tokom istrage, kao i da sam vrištala tokom zabave. Gonzalo me silovao. Dugo sam tražila advokate jer niko nije hteo sa mnom na sud, svi su hteli da se nagodim“, rekla je.

Montijel tvrdi da nije počinio zločin, a suđenje mu je zakazano za 17. i 20. septembra u Buenos Ajresu. Argentinac trenutno igra u Notingem Forestu, gde je na pozajmici, a pamti ga se kao argentinski junak sa Svetskog prvenstva u Kataru, gde je postigao odlučujući gol u penal seriji u finalu protiv Francuske. Godinu dana ranije sa Argentinom je osvojio i Kopa Ameriku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare