Hoćeš da igraš u Emiratima? Prvo da se slikaš sa lavom!

Fudbal ostalo 28. sep 202222:19 1 komentar
REUTERS/Daniele Mascolo

Grk Kostas Manolas je nedavno stigao u emiratski klub Šardžah. Najavili su ga tamo kao "grčkog ratnika", a kada su tu kovanicu plasirali on se sigurno nije nadao da će morati da iskaže veliku dozu hrabrosti već prvih dana u novom klubu.

Kostas je u karijeri bio na terenu pored raznih prekomplikovanih i pored veoma nezgodnih rivala. Ovoga puta je bio i pored jednog preopasnog. Na slikanju su iz uprave Šardžaha smislili da se on slika pored pravog lava. Deluje kao skirvena kamera i to je Manolas verovatno i pomislio…

U toku snimanja Manolasa je lav malo i uplašio, a delovalo je da se posle ovoga Grk nije vraćao na slikanje sa opasnom životinjom.

Manolas je u Emirate inače otišao posle sjajne karijere u kojoj je igrao za AEK, Olimpijakos, Romu i Napoli, a prethodnog proleća se vratio u Pirej gde je osvojio titulu šampiona Grčke. Sa 31. godinom je rešio da ode u Emirate gde igrači njegovog iskustva i njegovih godina imaju veoma unosne ugovore. Ipak da bi igrali u UAE ovakvi igrači moraju i da se susretnu sa lucidnim idejama poput ove.