Irskom reprezentativcu dijagnostikovan autizam u 33. godini

Džejms Meklin
Copyright: x INPHO/RyanxByrne

Irski reprezentativac i vezista engleskog drugoligaša Vigan Atletika, 33-godišnji Džejms Meklin objavio je da mu je dijagnostikovan autizam.

Meklin je svoju dijagnozu otkrio u utorak, u postu na Instagramu, tokom Svetske nedelje prihvatanja autizma. Fudbaler je odlučio da krene na procenu poremećaja spektra autizma, nakon što su on i njegova supruga Erin prepoznali da deli neke osobine sa njihovom ćerkom Vilou-Ajvi.

„Kao što svi znate, moja ćerka Vilou-Ajvi je autistična. Poslednje četiri godine su joj promenile život na neverovatan način, ali ponekad su bile veoma teške, jer je njen tata posmatrao kako prevazilazi toliko prepreka u životu i uči kako da se nosi sa izazovima sa kojima se svakodnevno suočava“, napisao je Meklin na početku svoje emotivne objave.

„Vidim toliko malih osobina u njoj, koje vidim i kod sebe, pa sam odlučio da odem na ASD procenu. Bilo je to malo putovanje i sada posle dijagnoze osećam da je vreme da to podelim sa vama, u nedelju u kojoj smo. Neko vreme sam razmišljao o tome da li ovo da podelim sa vama, ali sam to na kraju uradio zbog Vilou-Ajvi, kako bih joj dao do znanja da je razumem i da biti autističan nije i nikada ne treba da te spreči da ostvariš svoje ciljeve i snove. Tatina devojčica.“

Meklin se u ponedeljak upisao 98. nastup za Republiku Irsku, kada je ušao u igru kao zamena u meču protiv Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Irska je u Dablinu poražena sa 1:0 od aktuelnih svetskih vicešampiona.