Jarmolenko i Mikolenko ruskim kolegama: Zašto ćutite?

Fudbal ostalo 2. mar 202212:12 12 komentara
Paul Harding/Getty Images

Dvojica reprezentativaca Ukrajine Andrij Jarmolenko, koji igra za Vest Hem i Vitalij Mikolenko, član Evertona, osudili su ruske fudbalere, što se ne oglašavaju povodom ratnih dejstava u Ukrajini.

Jarmolenko se putem Instagrama obratio na ruskom jeziku.

Ja sam Andrij Jarmolenko, reprezentativac Ukrajine. Rođen sam u Rusiji, ali sam odrastao u Ukrajini i smatram se 100 posto Ukrajincem. Imam pitanje za ruske fudbalere: Zašto samo ćutite dok vaši sunarodnici u mojoj zemlji ubijaju ljude, ubijaju žene, ubijaju majke, ubijaju našu decu? Sve se to događa, ali vi ništa ne govorite na to, ništa ne komentarišete“ poručio Jarmolenko koji je čak četiri puta bio proglašen za igrača godine u svojoj zemlji.

povezane vesti

As Vest Hema poručio je kako je dobio poruke od svojih ruskih kolega, ali smatra da je vreme da se javno oglase.

Molim vas, recite mi što bi se dogodilo kada biste vi svi zajedno, ujedinjeni, pokazali ljudima u vašoj zemlji što se doista događa u mojoj zemlji? Znam puno vas i dosta vas mi je reklo: „Ne mora biti ovako, ponašanje našeg predsednika nije u redu“. Pa onda, obzirom na to da imate uticaja na ljude, pokažite to. Molim vas! Znam da se neki od vas vole pokazivati pred kamerama, sada se pokažite i u stvarnom životu. Hvala vam na pažnji. Slava Ukrajini!“ poručio je Jarmolenko.

Još oštriji u osudi svojih ruskih kolega bio je igrač Evertona Vitalij Mikolenko.

Dok vi kukavički ćutite, Arteme Dzjuba i ostali, nevini ljudi i civili ginu u Ukrajini. Vi i vaša deca nećete moći da izađete iz svojih domova od sramote i iskreno mi je drago zbog toga. Svet nikada neće zaboraviti vaše ćutanje“ rekao je igrač Evertona.