Kafu: Za Brazil je osim osvojenog Mundijala sve neuspeh

Fudbal ostalo 21. maj 202214:00 0 komentara
sport klub

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Brazila Kafu dao je intervju za BBC u kome je pohvalno govorio o fudbaleru Liverpula Aleksanderu-Arnoldu.

„Pratim njegov razvoj od prvih profesionalnih dana u Liverpulu. Potpuno je neverovatno koliko je napredovao i mogu slobodno reći da je danas jedan od najboljih desnih bekova na svetu. On je mlad i jak, sjajno razvio s obzirom na njegove godine. Ima jako puno iskustva i mogu reći da postoji ogromna sličnost između mene i njega kao igrača“, rekao je legendarni Brazilac, koji je bio kapiten nacionalnog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2022. godine, pa potom objasnio:

„Voli da ide napred i igra ofanzivno, ima smelost da šutira i da ubaci centaršut, baš kao i ja. Pokreti po dijagonali koje on pravi su takođe slični onome što sam radio ja kao igrač“.

Kako se nalazimo u godini Mundijala novinara je zanimalo kakve su šanse Brazila u Kataru.

„Vreme je da pobedimo, sasvim je jasno da ako ne osvojimo SP biće veliki neuspeh za nas. Svi imamo očekivanja i nadu da ćemo to moći. Najvažnije je da odigramo dobro i da budemo konkurentni za trofej, onda je konačni rezultat nešto što niko ne može da predvidi“.