Kako je ko glasao u FIFA Best izboru?

Fudbal ostalo 18. jan 20220:20 > 0:20 1 komentar
Dušan Tadić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Održana je i dodela Best nagrada u organizaciji Međunarodne fudbalske federacije. Neki će reći - konačno, Robert Levandovski dobio je nagradu za najboljeg fudbalera koja mu je izmicala dve godine.

A kako su glasali kapiteni?

Tradicionalno, kapiteni svih reprezentacija pod okriljem FIFA dodeljuju pet, tri i jedan poen onima koje smatraju za najbolje.

Iz Brazila, od kapitena Tijaga Silve pet poena dobio je Nejmar, tri Robert Levandovski i jedan Žoržinjo.

Kapiten Argentine i dobitnik Zlatne lopte za 2021. godinu Lionel Mesi pet poena dao je Nejmaru, tri Kilijanu Mbapeu, a jedan Karimu Benzemi.

Hari Kejn, kapiten reprezentacije Engleske pet poena dao je golgeteru Bajerna Levandovskom, tri Mesiju a jedan Ngolou Kanteu.

Povezano

Kapiten Francuske Ig Loris birao je svoje reprezentativne drugove – pet poena dao je Benzemi, tri Mbapeu, a jedan Kanteu.

Manuel Nojer je ispred Nemačke pet poena dao Levandovskom, tri Mohamedu Salahu, a jedan Kanteu dok je Italijan Đorđo Kjelini pet poena dao Žoržinju, tri Levandovskom i jedan Kanteu.

Virdžil van Dajk je glasao kao kapiten Holandije i pet poena dao je svom saigraču iz Liverpula Mohamedu Salahu, tri je namenio Levandovskom, a jedan Kanteu.

Kristijano Ronaldo, kao kapiten Portugalije, pet poena dao je Levandovskom, tri Kanteu i jedan Žoržinju.

Redosled za koji se odlučio Serhio Buskets je sledeći – pet Mesi, tri Levandovski i jedan Erling Holand.

Glasovi selektora

Selektor Argentine Lionel Skaloni poredao je igrače ovako – Mesi, Mbape, Nejmar. Njegov kolega iz Brazila Adenor Baći dao je pet poena Levandovskom, tri Mesiju, a jedan Benzemi.

Geret Sautgejt pet poena dao je Žoržinju, a slede De Brujne i Mesi. Didije Dešan glasao je za svoje igrače ovim redom – Benzema, Mbape, Kante.

Selektor Nemačke Hansi Flik kao najboljeg je izabrao Levandovskog, Salahu je dao tri, a Mbapeu jedan poen. Roberto Manćini je bio manje pristrasan – pet poena dao je Žoržinju, tri Levandovskom i jedan Mbapeu.

Selektor Holandije Luj van Gal pet poena je dao Kanteu, tri De Brujneu a jedan Salahu. Fernando Santoš pet poena je namenio Kanteu, tri Žoržinju i jedan Levandovskom.

Selektor Španije Luis Enrike smatra da je najbolji Lionel Mesi, tri poena dao je Levandovskom, a jedan Žoržinju.

Glasovi iz zemalja Ex-Yu

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić kao najboljeg je izdvojio Levandovskog, tri poena dao je Karimu Benzemi i jedan Kevinu de Brujneu.

Selektor Orlova Dragan Stojković za najboljeg bira Levandovskog, tri poena dao je Piksi Salahu, a jedan Mbapeu.

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko pet poena je dao Robertu Levandovskom, tri Lionelu Mesiju i jedan Karimu Benzemi. Selektor Zmajeva Ivajlo Petev glasao je drugačije – pet za Mesija, tri za Mbapea i jedan glas za Mohameda Salaha.

Luka Modrić namenio je pet poena svom saigraču iz Reala Karimu Benzemi, tri je dao Žoržinju, a jedan Robertu Levandovskom. Zlatoko Dalić pet poena dao je Mesiju, tri Levandovskom i jedan Žoržinju.

Stevan Jovetić, kapiten Crne Gore pet poena je dao Levandovskom, tri Benzemi, a jedan Mesiju. Miodrag Radulović imao je malo drugačiji izbor. I za njega je najbolji Levandovski, ali slede Mbape i Salah.

Iz Makedonije, kapiten Stefan Ristovski pet poena dao je Levandovskom, tri Mesiju i jedan Kristijanu Ronaldu. Blagoja Milevski pet poena dao je Žoržinju, a na njegovom spisku su i Levandovski i Mesi.

Jan Oblak, kapiten Slovenije pet poena namenio je Mesiju, tri Kanteu i jedan Levandovskom. Matjaž Kek pet poena dao je Levandovskom, tri Žoržinju i jedan Mesiju.

Šta kažu novinari iz regiona?

Milan Rašević iz Srbije pet poena dao je Mesiju, tri Levandovskom i jedan Salahu.

Ispred Bosne i Hercegovine glasao je Emir Delić koji je igrače posložio ovim redom – Levandovski pet, Salah tri, Benzema jedan.

Hrvatski novinar Robert Mateoni pet poena dao je Žoržinju, tri Levandovskom i jedan Mesiju. Slovenac Anže Bašelj Mesiju je dao pet, Salahu tri i Mbapeu jedan poen.

Danilo Mitrović iz Crne Gore pet poena dao je Levandovskom, a slede Kante i Mesi. Mijalče Durgatov iz Makedonije pet poena upisao je Levandovskom, tri Benzemi i jedan Salahu.

Listu možete pogledati ovde.