Kopa Amerika: Ekvadoru bod protiv Brazila za četvrtfinale

Fudbal ostalo 28. jun 20210:56 0 komentara
Brazil Ekador
REUTERS/Amanda Perobelli

Odigrana su poslednja dva susreta Grupe B, koja su dala odgovor na pitanje koje su se ekipe pridružile Brazilu i Peruu u četvrtfinalu. Ekvador je odigrao nerešeno sa Selesaom i izvukao bod vredan plasmana u dalju rundu, dok je Venecuela minimalnim porazom od Perua završila takmičenje.

Ovim ishodima obradovala se i Kolumbija, koja je „visila“ i morala da se nada da Ekvador i Venecuela neće obe ostvariti pobede, jer bi u tom slučaju upravo Kolumbijci ostali bez četvrtfinala. A sigurno da su se plašili s obzirom da ni Brazil ni Peru nisu imali naročito jak takmičarski motiv.

Selesao je već obezbedio prvo mesto i selektor Tite odlučio je da odmori nekoliko prvotimaca. Međutim, ni uslovno rečeno, rezervni tim Brazila nije dozvolio poraz, pa je odigrao 1:1 sa Ekvadorom. Poveli su Brazilci preko Edera Militaoa u 37. minutu, a izjednačio je Mena u 53. minutu. Taj gol je na kraju Ekvadoru i doneo prolaz.

Peru je obezbedio prolaz, ali ne i drugu poziciju, a da je izgubio mogao je da padne na treću, što znači da bi okršaj sa domaćinom i aktuelnim šampionom Brazilom mogao da bude moguć već u polufinalu. Zbog toga ništa nisu prepuštali slučaju Peruanci i došli su do minimalne pobede golom Karilja u 48. minutu. Ovom pobedom Peru je definitivno obezbedio drugu poziciju, a Venecuela je ispala.

Na kraju poredak Grupe B je 1. Brazil sa 10 bodova, 2. Peru sa sedam, 3. Kolumbija sa četiri, 4. Ekvador sa tri i 5. Venecuela sa dva boda. Od raspleta Grupe A znaće se i parovi četvrtfinala. Tamo se zna da Argentina, Paragvaj, Čile i Urugvaj nastavljaju takmičenje, ali sve četiri ekipe dele samo tri boda i treba da se rasporede pozicije.