LŠ Azije: Nagoja obezbedila prolaz, novi remi Gambe

Nagoya Grampus Eight
Nagoja

Odigrane su utakmice četvrtog kola Grupe H i petog kola Grupe G. Plasman u drugu fazu obezbedila je Nagoja, koja je protiv Džohora zabeležila i petu pobedu.

Japanski tim je savladao Džohor iz Malezije. Praktično je rešio pitanje pobednika u prvih pola sata. Već u četvrtom minutu Brazilac Mateus realizovao je jedanaesterac, a u 28. minutu Abe je povisio na 2:0. Džohor je smanjio na 2:1 u 42. minutu preko Saifule, ali to je bilo sve od tima iz Malezije.

Nagoja je prva u Grupi G sa svih 15 bodova i ima nedostižnih pet više od drugoplasiranog Pohanga, koji je u ovom kolu igrao nerešeno sa Račaburijem 0:0. Džohor je treći sa tri boda, dok ej Račaburi osvojio prvi bod, a u poslednjem kolu protiv Džohora pokušaće da dođe i do prvog gola.

U Grupi H Jeonbuk je novom pobedom, trećom u četiri meča, protiv singapurskog Tampinesa 4:0 napravio veliki korak ka drugoj fazi. Na prvom mestu su sa 10 bodova, dok je Tampines poslednji sa nula bodova i nula golova. Na ruku je Jeonbuku išao i remi između Gambbe i Čangraija 1:1 i sada je Gamba druga sa šest bodova, dok je Čangrai treći sa bodom manje.