Lučesku o tituli: AEK je imao političku moć, ali…

Fudbal ostalo 21. maj 202414:19 1 komentar
Getty Image/BSR Agency / Contributor

Fudbaleri PAOK su posle dužeg vremena osvojili titulu u Grčkoj, što je izazvalo buru emocija, kako kod navijača, tako i kod samih aktera.

Jedan od onih koji je posebno bio emotivan je trener crno-belih Razvan Lučesku, koji nije skrivao zadovoljstvo zbog uspeha.

„Ova titulu mi je najslađa u karijeri. Pre svega zato što je PAOK imao ograničen budžet. Na početku sezone nismo se mnogo nadali, bila je negativna atmosfera zbog završnice prošle sezone. Osim ligaških utakmica, imali smo i Ligu konferencije, gde smo stigli do četvrtfinala. I ona vam oduzima energiju”, rekao je Lučesku.

Rumun je potom imao šta da kaže i sudiji Olegu Grinfildu koji je delio pravdu na tom meču.

Prvi žuti karton, samo 30 sekundi nakon početka utakmice, jeste katastrofa. Čak nije bio ni faul! Kod drugog je igra bila sasvim normalna. Namerno je izbacio Mihailidisa. Učinio je sve to da bi pokvario predstavu i sprečio PAOK da pobedi. U ovom prvenstvu nas je bog vodio”.

Nije Lučesku zaboravio da pomene da je AEK, koji je bio glavni konkurent za titulu, bio politički privilegovan.

AEK ima veliku moć. Ima posebnu političku moć. Da, vlasnici AEK-a i Arisa su prijatelji, ali ne bih želeo da komentarišem i ulazim u to. Mnogo puta su fotografisani. Za mene je samo važno da smo osvojili prvenstvo na terenu. AEK ima odličnog trenera i odličan tim, ali ove godine titula je naša”, zaključio je Lučesku.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare