Ludilo u Braziliji: Flamengu srećna bela tačka za superkup

Flamengo
REUTERS/Ueslei Marcelino

Odigran je peti Superkup Brazila u Braziliji. Sastali su se Flamengo i Palmeiras a na kraju su slavili crveno-crni posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U predviđenih 90 minuta bilo je 2:2. Već u drugom minutu Palmeiras je poveo a strelac je bio Veiga. Na 1:1 izjednačio je Gabrijel Barbosa poznatiji kao Gabigol. Završnica prvo dela donela je mnogo uzbuđenja. Prvo je trener Palmeirasa Portugalac Abel Fereira u 38. minutu dobio dva žuta kartona i morao je da napusti teren. Zbog te incidentne situacije prvo poluvreme produženo je za šest minuta, a u četvrtom minutu nadoknade fenomenalan gol postigao je Đorđijan de Arasketa, pogodivši same rašlje gola Vevertona.

Flamengo je ušao u drugo poluvreme sa prednošću 2:1 posle preokreta. Ipak, ono je anulirano u 74. minutu pošto je Veiga postigao drugi gol na meču, ovog puta iz penala. U samoj završnici Vivinjo iz Flamenga imao je stopostotnu priliku, ali je neverovatan Veverton loptu zaustavio na samoj gol liniji.

Pristupilo se odmah izvođenju jedanaesteraca. Posle tri serije Palmeiras je imao veliku prednost od 3:1. Međutim u naredne dve Luan i Danilo su promašili svoje šuteve, a Vitinjo i Gabigol doneli izjednačenje. Potom u narednoj seriji oba izvođača bila su precizna, da bi u sedmoj obojica promašili. Šansu koju je propustio Pepe u sedmoj seriji da reši pobednika, nije propustio Kajo u devetoj. Prethodno je Majke promašio za Palmeiras a Kajo pogodio i doneo veliku radost Flamengu i drugi trofej u superkupu, pošto su prvi osvojili prošle godine.

Komentari (0)

Vidi sve komentare