Meksikanci vratili primat: Lavovima prvenac u KONKAKAF LŠ

Fudbal ostalo 5. jun 20236:59 0 komentara
Club Leon
REUTERS/Kirby Lee

Klub Leon novi je šampion KONKAKAF Lige šampiona, pošto je i u drugom meču finala slavio protiv Los Anđelesa, ovog puta u gostima 1:0.

Ovo je ipak takmičenje meksičkih klubova. Prošle godine Sijetl je prekinuo niz od 13 titula klubova iz Meksika u KONKAKAF Ligi šampiona, ali ove su se stvari vratile na svome mesto.

Čast da Meksikancima vrati primat pripala je debitantu u finalima Klub Leonu. Popularni Lavovi igrali su za titulu protiv ekipe koja se tek drugi put našla u finalima. Los Anđeles se borio za titulu i 2020. ali je tada poražen od UANL.

Šampion MLS imao je zadatak da nadoknadi prednost Meksikanaca od jednog gola. Međutim, stvar se zakomplikovala od 20. minuta kada je Di Jorio doveo Lavove u vođstvo i povećao razliku u ukupnom rezultatu.

Napadali su domaći, imali su i šanse i pokušaje, ali na kraju nisu uspeli da dođu ni do gola koji bi im doneo makar nadu da mogu do produžetaka. Učešće u ovoj utakmici uzeo je dojučerašnji biser splitskog Hajduka Stipe Biuk pošto je u 64. minutu zamenio legendarnog Karlosa Velu.