„Muka mi je od Mesija, ne sme da osvoji Zlatnu loptu“

Fudbal ostalo 15. okt 202116:43 > 18:55 komentara
Buda Mendes/Getty Images

Trka za osvajanje "Zlatne lopte" počela je pre nekoliko dana kada je Frans Fudbal objavio listu kandidata za najboljeg fudbalera sveta u 2021.

Među 30 kandidata očekivano je i poslednji dobitnik prestižne nagrade, napadač PSŽ Lionel Mesi, koji je i rekorder sa šest „Zlatnih lopti.“

Povezane vesti

Argentinski reprezentativac ponovo je među favoritima i to najviše zahvaljujući osvajanju Kopa Amerike sa državnim timom.

Legendarni francuski fudbaler Patris Evra ističe da mu je muka od Mesija i da on nije uradio ništa posebno. Njegovi favoriti su igrači Čelsija – Italijan Žoržinjo i Francuz N’Golo Kante.

Po mom mišljenju Zlatna lopta treba da pripadne Kanteu ili Žoržinju. Muka mi je od Mesija. Šta je osvojio? Dobro, Kopa Ameriku. Ali, šta je uradio sa Barselonom?“, pita se Evra.

Nakon što je Frans Fudbal obelodanio imena 30 kandidata, Ekip je na svojoj naslovnici objavio petoricu koji će verovatno biti u finalnoj borbi. Tamo nema Kantea, ali su zato tu Žoržinjo, Karim Benzema, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Robert Levandovski.

Prošle godine nagrada nije dodeljena zbog pandemije koronavirusa, a 2019. najbolji je bio Mesi. Napadač Mančestger Junajteda Kristijano Rolando ima pet „Zlatnih lopti“, a Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten po tri.

Dodela nagrade za najboljeg fudbalera sveta će biti održana 29. novembra.