„Neprijatelj“ vratio Ilićev CSKA na prvo mesto

Fudbal ostalo 28. maj 202322:22 0 komentara

Smena na vrhu Prve lige Bugarske dva kola pre kraja šampionata. Ludogorec je odigrao u gostima samo 2:2 protiv CSKA 1948 i time omogućio da CSKA Saše Ilića zasedne na prvo mesto.

Neverovatna situacija. CSKA se vratio na prvo mesto i to zahvaljujući neprijatelju. Jer CSKA 1948 sebe smatra jedinim pravim CSKA i klub koji vodi Saša Ilić vidi kao egzistencijalnu pretnju. Međutim, ekipa iz Sofije odigrala je pošteno i praktično trasirala put velikom rivalu ka prvoj tituli posle 15 godina.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a već na samom startu drugog dela Ludogorec dolazi do vođstva. Igor Tijago asistirao je Delevu za 1:0. Ipak, samo 12 minuta kasnije domaćin odgovara, a strelac je Pedrinjo.

Ali radost navijača oba CSKA nije dugo trajala. Samo četiri minuta kasnije gosti su ponovo poveli, a strelac je bio Despodov.

Međutim, Ludogorec nije sačuvao prednost do kraja. U 86. minutu Čočev postiže pogodak, vredan jednog boda. Boda koji je CSKA 1948 odvojio na trećem mestu, koje vodi direktno u kvalifikacije za Ligu Konferencije, od Levskog taman za taj bod.

Gledajući širu sliku, mnogo važnije je da je Ludogorec zaustavio na 79 bodova, i u poslednja dva kola šampion ulazi sa bodom zaostatka za prvoplasiranim CSKA Saše Ilića. Ipak, za bivšeg trenera Čukaričkog nimalo lak posao u ta dva poslednja kola. Dva velika derbija. Prvo protiv neprijatelja CSKA 1948, a zatim i onaj večiti protiv Levskog.